Considerations To Know About Tüp bebek tedavi süreci
Considerations To Know About Tüp bebek tedavi süreci
Blog Article
Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak advertisementına dondurulup daha sonra transfer edilir.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.
Spermin Hazırlanması: Erkekten 2 günden az five günden uzun olmayacak şekilde cinsel perhiz sonrasında alınan sperm, laboratuvarda yıkanarak en iyi spermler seçilir.
Muayene sırasında yakın zamanda yapılmamış ise PAP Smear testi ve akıntı varsa ise kültür yapılır. Semen analizi ordinary ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa ayrıca erkeğin muayene olmasına gerek yoktur.
Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter gardenımı ile verilir.
Embriyolar 5 gün boyunca takip edilir, eğer taze transfer yapılacaksa 5.güne ulaşmış embriyolar transfer Polycystic Ovary Syndrome edilir. Dondurulmuş embriyo transferi yapılacaksa; embriyolar dondurulur bir sonraki ay transfer edilir.
Luteal faz desteği advertı verilen bu tedavi gebelik gerçekleştiğinde ten. gebelik haftasına kadar devam eder.
Doktor, daha önce laboratuvarda toplanan ve işlenen spermi rahim boşluğuna yerleştirir. Yerleştirmeden önce laboratuar spermi seminal sıvıyı alarak ve spermi konsantre ederek ‘yıkar’.
– Sperm kalitesi: Erkeğin sperm sayısı, hareketliliği ve şekil bozuklukları başarıyı etkileyebilir.
Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.
Preimplantasyon genetik taramada ise belli bir hastalık araştırılmaz; tüm kromozomlar mümkün olduğunca olası bir genetik challenge için taranır.
– Kadının yaşı: 35 yaş altı kadınlarda başarı oranı genellikle daha yüksektir. Yaş ilerledikçe yumurta kalitesi düşebilir ve başarı oranı azalır.
Bu işlem çOkay kısa süreli ve ağrısız bir işlemdir. Anne adayının kısa süreli bir yatak istirahatından sonra kullanacağı ilaçlar hakkında bilgi verilerek hasta taburcu edilir.
Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada 3 gün ile five gün arasında değişen bir sürede Polycystic Ovary Syndrome laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.